De Smurfenklas

De Smurfenklas
Smurf maar mee naar al onze avonturen !

dinsdag 29 september 2015

Vrijdag 25 september 2015: Allemaal smurfjes op onze klasdeur ....

Deze namiddag was het lachen geblazen toen de kinderen zichzelf als smurfjes ontdekten op onze klasdeur. Eerst een beetje raar kijken maar dan lachen toen ze zichzelf herkenden in de smurffoto's. En ze zien er beeldig uit als smurfjes, vind u ook niet?










Vrijdag 25 september 2015: Kennismaking met drama en de toneelklas

Vandaag was het voor de kinderen de langverwachte dag waarop ze zichzelf even mochten voorstellen als een of ander fictief figuur. Zo konden ze volgens hun eigen fantasie invulling geven aan het personage dat ze zelf hadden gekozen. Daarbij werkten we vooral rond 3 belangrijke vragen:

Hoe beweegt jouw personage?
Hoe zou je personage spreken?
Stel jezelf eens voor aan de hand van het personage dat je speelt ...

Voor de kinderen een hele leerzame maar vooral ook heel  komische ervaring. Het principe om alles eens los te laten en eens in je rol te kruipen was voor de meeste kinderen wel een totaal nieuwe ervaring maar ze hadden er zeker wel hun plezier in.



















Maandag 21 september 2015: Taal en rekenen schiet al lekker op ....

Ons prikbord met de gekende woorden en de lijn van geleerde cijfers begint stilaan meer en meer te groeien. Het is steeds weer een stap vooruit voor de kinderen als er weer iets bijkomt :-)



Vrijdag 18 september 2015: hoekenwerk in de klas

We zijn nu reeds 3 weken aan het werk in het eerste leerjaar. Onze sloebers hebben op die drie weken al heel wat bijgeleerd. Na een voormiddag hard werken hebben ze in de namiddag geregeld wel eens wat ontspanning verdient tijdens het hoekenwerk :-)