De Smurfenklas

De Smurfenklas
Smurf maar mee naar al onze avonturen !

donderdag 2 april 2015

Donderdag 5 februari 2015: Poppenkast

Vorige week speelden we een sprookje na met zelfgemaakte figuren, vandaag doen we dat met echte handpoppen die we even in bruikleen kregen van Ulrike. De prinses en de wolf waren zowat de populairste figuren ... hoe zou dat nu komen?





Donderdag 29 januari 2015: Sprookjes: kinderen spelen verhaaltje met eigen gemaakte figuren

Vandaag mochten onze sloebers een sprookje naspelen met zelfgemaakte figuren. Er ging al heel wat voorbereiding aan vooraf maar uiteindelijk had iedereen er zeer veel plezier in om zelf een sprookje na te spelen.  Het zorgde dan ook voor enkele hilarische fragmenten :-)











Donderdag 29 januari 2015: Beloning van de fluoactie: hop naar cremerie Foubert

Vandaag mochten de winnaars van de fluoactie onder de middag mee naar cremerie Foubert in de Stationsstraat om te genieten van een heerlijk ijsje. Onze klas deed zijn naam alle eer aan en de meeste van onze sloebers namen dus allemaal een smurfenijsje :-). Dank aan alle lieve sloebers om een hele winter lang de fluo zo vaak te dragen en natuurlijk veel dank aan de sponsor cremerie Foubert voor alle heerlijke ijsjes.



Woensdag 1 april 2015 : Sponsortocht voor Broederlijk Delen

Vandaag zijn we met onze hele lagere - en kleuterschool op stap geweest voor het goede doel. We hebben ons vrijwillig laten sponsoren om voor het goede doel een wandeltocht te maken. Zo zijn we langs 2 scholen gekomen: de Berkenboom Ankerstraat en de Heilig hartschool op Tereken. Zo konden we onze fles van 1 liter vullen en met een volle fles terug naar onze school komen. Buiten een beetje koude wind heeft niets ons weerhouden om er een toffe wandeltocht van te maken. :-)