De Smurfenklas

De Smurfenklas
Smurf maar mee naar al onze avonturen !

woensdag 27 mei 2015

Vrijdag 22 mei 2015: wisselmoment met de derde kleuterklas

Een supergrote dag voor onze kinderen van de derde kleuterklas vandaag. Zij hadden al een eerste kennismaking met het eerste leerjaar. Zij zijn namelijk onze toekomst van de lagere school en zullen als alles goed gaat, volgend schooljaar onze nieuwe sloebers van het eerste leerjaar zijn. De kinderen van ons eerste leerjaar mochten voor anderhalf uurtje weer even naar de kleuterschool om de juffen daar te helpen en te spelen. Dat deden ze nog wel eens met veel plezier hoor :-)

De kinderen van de derde kleuterklas maakten vandaag kennis met de klaspoppen van 1A en 1B: Sofietje en Tibo. Na een leuke poppenkast speelden zij ook al enkele leuke taalspelletjes op ons digibord. Het was een aangename kennismaking en wij zijn ervan overtuigd dat het proeft naar meer. Daarom plannen we nog een tweede wisselmoment tussen de derde kleuterklas en het eerste leerjaar in de maand juni. Op dat moment zullen ook de ouders van kinderen uit de derde kleuterklas uitgenodigd worden om al eens een kijkje te komen nemen.










Donderdag 30 april 2015: bezoek aan de bibliotheek

Vandaag gingen we naar de bibliotheek van de stad Sint - Niklaas voor een kennismaking. We  kregen daar een rondleiding en speelden het Vos -  en haasspel. Daarna mochten onze sloebers ook voor de eerste keer twee boekjes zelf kiezen en ontlenen. Zo hebben we weer heel wat leesvoer in de klas. Om de twee weken ongeveer gaan we de resterende periode nieuwe boekjes ontlenen. Lezen maar ! 

P.S. om onze leesboekjes makkelijk te kunnen dragen kregen we van onze directie handige draagtasjes met het logo van onze school op. Superhandig en wat oogt dat mooi om zo over straat te lopen :-)














Woensdag 27 mei 2015: Zwerfvuilactie

Vandaag zijn we samen met het zesde leerjaar de straat op getrokken om deel te nemen aan de zwerfvuilactie. Een tof initiatief om de kinderen en de volwassenen er attent op te maken dat er te veel zwerfvuil langs onze straten en wegen ligt. We hebben voor een anderhalf uurtje onze schoolomgeving eens grondig onder handen genomen en al het zwerfvuil opgeruimd. Op die manier hebben we een goede daad gesteld en geraken andere mensen gemotiveerd om het zo proper te houden.  We all have a dream ....